Κρητικη Ζυθοποιια

Η Κρητική Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η πρώτη μικροζυθοποιία στο Νομό Χανίων Κρήτης. Το ζυθοποιείο βρίσκεται στο χωριό Ζουνάκι, του Δήμου Πλατανιά. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν 2000 τ.μ. και περιστοιχίζονται από ελαιώνες και πορτοκαλεώνες. Απέχει 25χλμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων, στο δρόμο για τις πιο δημοφιλείς παραλίες της ευρύτερης περιοχής όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και την Παλαιόχωρα.

Το όραμα ανήκει στον Ιωάννη Λιονάκη, ο οποίος ίδρυσε το ζυθοποιείο το 2007. Ο κύριος Λιονάκης, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και είναι περήφανος Κρητικός. Ο ίδιος, διαχρονικός λάτρης της μπύρας, είχε την φιλοδοξία να προσφέρει στους ντόπιους και του επισκέπτες, μία φρέσκια, λαχταριστή μπύρα, κάτι που θεωρούσε ότι έλειπε από την Κρητική αγορά.

Το όραμα έγινε πραγματικότητα και η πραγματικότητα μετουσιώθηκε σε μία αέναη δέσμευση για αριστεία. Εδώ στην Κρητική Ζυθοποιία, στόχος μας είναι η παραγωγή και διανομή εξαιρετικής χειροποίητης μπύρας που αποπνέει Κρήτη, τις παραδόσεις και τις διαχρονικές της αξίες, μέσα από κάθε ποτήρι. Η βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία μίας μεστής και αγνής μπύρας χωρίς συντηρητικά ή προσθετικά, η οποία θα ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες μπύρας.

Μετά την επέκταση του ζυθοποιείου, που πραγματοποιήθηκε το 2015, επιτύχαμε τον δεκαπλασιασμό της παραγωγικής μας δυναμικότητας. Το νέο τμήμα της μονάδας, κατασκευάστηκε με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου μηχανικού.

Δέσμευση στην ποιότητα

Η μπύρα μας είναι φρέσκια. Φρέσκια σημαίνει αφιλτράριστη και απαστερίωτη.
Η φρέσκια και αφιλτράριστη μπύρα είναι η πιο αγνή και φυσική μπύρα. Είναι θολή, γευστική και αρωματική, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις πρώτες ύλες της καθώς και της μαγιάς, η οποία έχει υψηλή θρεπτική αξία.

Εξασφαλίζουμε την ποιότητα της παραγωγής μας χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ όλες οι παρτίδες μπύρας περνάνε από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο πριν το τελευταίο στάδιο της εμβαρέλωσης. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά την δουλειά μας, ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις του σύγχρονου ζυθοποιείν και εξασφαλίζουμε την τακτική εκπαίδευση του προσωπικού μας.

Αγάπη για την Κρητική γη

Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση του οικολογικού μας αποτυπώματος για τις επερχόμενες γενεές, κατά μέγιστο δυνατό. Η διαδικασία παραγωγής μας είναι φιλική προς το περιβάλλον και συνεχώς αναζητούμε νέες μεθόδους, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.

Τα απαιτούμενα θερμικά φορτία παράγονται από ηλιακούς συλλέκτες καθώς και από την καύση πυρηνόξυλου, και οι δύο μέθοδοι είναι εξαιρετικές πηγές αειφόρου ενέργειας.

Για τα ψυκτικά φορτία, έχουμε εγκαταστήσει μία μονάδα γεωθερμίας, ενώ τα θερμικά απόβλητα χρησιμοποιούνται κι αυτά κατά την διαδικασία ζυθοποίησης, αντί να αποβάλλονται στο περιβάλλον.

Ένα παραδοσιακό ζυθοποιείο καταναλώνει 10lt νερού για να παράξει 1lt μπύρας. Εμείς έχουμε βελτιστοποιήσει την κατανάλωση νερού, έχοντας επιτύχει μία μείωση στα 5lt νερού ανά 1lt μπύρας.

Υποπροϊόντα όπως η περισσευούμενη μαγιά ή το βρασμένο κριθάρι χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές ή οικολογικό λίπασμα. Γενικά, προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε υποπροϊόν της διαδικασίας ζυθοποίησης, ώστε να έχουμε το μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΜΠΥΡΑ ΧΑΡΜΑ
Την πρώτη Χανιώτικη μπύρα
Θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της μπύρας Χάρμα; Αναζητήστε τη γεύση που σας ταιριάζει.