Παραγωγικη Διαδικασια

1
Προετοιμασια
Στο δοχείο προετοιμάζουμε το μίγμα με τις διαφορετικές βύνες για κάθε είδος μπύρας.
2
Αλεση
Στο μύλο άλεσης αλέθουμε τις βύνες.
3
Αναμειξη
Στο δοχείο ανάμειξης αναμειγνύεται η αλεσμένη βύνη με νερό. Ανάλογα με το είδος της μπύρας και τη συνταγή, το μίγμα θερμαίνεται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρόνους έως την πλήρη μετατροπή του αμύλου σε σάκχαρα.
4
Διηθηση
Στη συνέχεια πηγαίνει στο δοχείο του διηθητήρα, όπου διαχωρίζεται το καθαρό γλεύκος από τα βυνοϋπολείμματα.
5
Βρασμος
Το καθαρό γλεύκος πηγαίνει στο βραστήρα όπου βράζει ανάλογα με τη συνταγή από 60 έως 90 λεπτά για να απολυμανθεί, να συμπυκνωθεί και να προστεθεί ο Λυκίσκος, ο οποίος δίνει πικράδα, γεύση και άρωμα στη μπύρα.
6
Περιδινηση
Έπειτα το στέλνουμε στον υδροκυκλώνα, όπου παραμένει για 20 λεπτά και μέσω της φυγοκέντρησης γίνεται μηχανικά η απομάκρυνση στερεών υπολειμμάτων του Λυκίσκου από το ζυθογλεύκος.
7
Ψυξη Γλευκους
Το ζυθογλεύκος οδηγείται στον εναλλάκτη όπου ψύχεται στην κατάλληλη θερμοκρασία ζύμωσης, ανάλογα με την χρησιμοποιούμενη μαγιά.
8
Ζυμωση – Ωριμανση
Στη συνέχεια γίνεται οξυγόνωση του ζυθογλεύκους, το οποίο τελικά κατευθύνεται στο δοχείο Ζύμωσης – Ωρίμανσης, όπου προστίθεται η μαγιά και αρχίζει η ζύμωση σε θερμοκρασίες από 8 έως 18°C, ανάλογα με το είδος της μπύρας, για 7 ημέρες και στη συνέχεια ωριμάζει στους 0°C για 30 ημέρες.
9
Εμβαρελωση
Η Ώριμη – Φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα οδηγείται στο μηχάνημα πλήρωσης βαρελιών και μπαίνει σε 20λιτρα ανοξείδωτα βαρέλια, τα οποία αποθηκεύονται σε ψυκτικό θάλαμο στους 0°C, μέχρι την κατανάλωση τους (εντός 2 μηνών).